Jste zde

Tvarohovo-maková bábovka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

200g polohrubé mouky

200g moučkového cukru

150g mletého máku

1 tvaroh ve vaničce (použila jsem tučný)

90g slunečnicového oleje nebo ¾ hrnku

3 vejce (sníh)

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 jablíčko

hrst rozinek

citrónová kůra z půlky citrónu

 

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (používám olej ve spreji)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tohle je recept na celkem rychlou a vláčnou makovou bábovku. Mé rodině moc chutná a druhého dne se u nás nedožije. :D

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Dále v míse utřeme žloutky, moučkový cukr a tvaroh. Poté postupně přidáváme olej, mák, polohrubou mouku, prášek do pečiva, jablko a rozinky…nakonec pomaluvmícháme sníh z bílků.

Hotové těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 60 minut.

Hotovou bábovku opatrně překlopíme na talíř, pocukrujeme a je hotovo.

DOBROU CHUŤ!!!

- utřeme žloutky společně s cukrem a tvarohem
- nastrouháme jabličko a připravíme si hrst rozinek
- z bílků ušleháme tuhý sníh
- do těsta přidáme jablko a rozinky
- nakonec do těsta pomalu vmícháme tuhý sníh
- hotové těsto nalijeme do formy a dáme péct na 170°C po dobu 60 minut
- hotovou bábovku pocukrujeme a je hotovo
Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.