Jste zde

Tvarohovo-maková bábovka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

200g polohrubé mouky

200g moučkového cukru

150g mletého máku

1 tvaroh ve vaničce (použila jsem tučný)

90g slunečnicového oleje nebo ¾ hrnku

3 vejce (sníh)

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 jablíčko

hrst rozinek

citrónová kůra z půlky citrónu

 

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy (používám olej ve spreji)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tohle je recept na celkem rychlou a vláčnou makovou bábovku. Mé rodině moc chutná a druhého dne se u nás nedožije. :D

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Dále v míse utřeme žloutky, moučkový cukr a tvaroh. Poté postupně přidáváme olej, mák, polohrubou mouku, prášek do pečiva, jablko a rozinky…nakonec pomaluvmícháme sníh z bílků.

Hotové těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 60 minut.

Hotovou bábovku opatrně překlopíme na talíř, pocukrujeme a je hotovo.

DOBROU CHUŤ!!!

- utřeme žloutky společně s cukrem a tvarohem
- nastrouháme jabličko a připravíme si hrst rozinek
- z bílků ušleháme tuhý sníh
- do těsta přidáme jablko a rozinky
- nakonec do těsta pomalu vmícháme tuhý sníh
- hotové těsto nalijeme do formy a dáme péct na 170°C po dobu 60 minut
- hotovou bábovku pocukrujeme a je hotovo
Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!