Jste zde

Tvarohová buchta s povidlím

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek vlažného mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva

TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 500g tvarohu, 1/4 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink (pouze prášek), 2 celá vejce, asi 3/4 hrnek mléka, citrónová kůra z půlky citrónu, rozinky (nemusí být)…povidla

Vejce, cukr, olej a mléko si vyšleháme v míse a poté zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč nalijeme polovinu těsta, poté celou tvarohovou náplň, kterou poházíme povidlím a nahoru nalijeme druhou polovinu těsta. Takto dáme péct do předehřáté trouby na 160°C dokud není buchta krásně zlatavá.

Je rychlá, krásně vláčná a vy budete za hvězdu! ;-)

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.mimibazar.cz … Kateřina P. (acatko) ID 27512
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.