Jste zde

Tvarohová buchta bez těsta

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

SUROVINY
Jako těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečivaNádivka: 3 tvarohy, 3 celá vejce, asi 500ml mléka, cukr – dle chuti, rum a může být i citrónová kůra Vršek buchty poklademe plátky Hery.

Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být „řidší“ tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý.

Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrotka. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.

Buchtu peču raději v „buchtovém“ pekáčku s oušky. Tvarohu je potom více. Když se dá na normální plech, tak to není ono.

Je to neskutečná dobrotka!!! Vyzkoušejte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle

Tipy

Pokud budete dělat buchtu s přídáním pudinku a ovoce, tak ten pudink se tam dává sypký!!!

Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.