Jste zde

"Tříbarevná buchta pro Katku"

Neděle, 17. Březen 2019 - 7:44

Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své dětství u babičky, která jí podobný koláč pekla. Chtěla jsem jí překvapit a druhý den do práce donesla tuhle výbornou, vláčnou buchtu. Katka byla mile překvapená a měli jste vidět výraz v očích, když ho jedla. Jeden kousek mi zbyl na druhý den ke snídani a pokud vydržíte ho nesníst hned po upečení, tak druhý den je to fakt ještě větší bomba. Pokud byste dělali poloviční dávku, tak to je akorát do koláčové kulaté formy.

Co je potřeba

Na plech o rozměrech 38x25x7cm

TĚSTO

520g hladké mouky

120g moučkového cukru

2ks prášek do pečiva

120g másla nebo Hery

4 žloutky

8-10 polévkových lžic mléka

4 polévkové lžíce rumu

1 polévková lžíce kakaa

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

1kg tvarohu

10-12 polévkových lžic moučkového cukru

2 celé vejce

4 zarovnané polévkové lžíce dětské krupice 

kůra z jednoho citrónu

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, promícháme a vysypeme na vál. Na vále suroviny zpracujeme v hladké těsto (já dělám v robotu). 

Z hotového těsta odkrojíme 1/3, dáme do igelitového sáčku a vložíme do mrazáku.

Do zbylého kousku těsta zapracujeme polévkovou lžíci kakaa.

Kakaové těsto vyválíme a přeneseme na plech. Prsty ho dotvarujeme a uděláme asi 2-3cm vysoký okraj.

Teď si nachystáme tvarohovou náplň.

Všechny suroviny na tvaroh dáme do mísy a vařečkou zamícháme.

Na kakaové těsto nalijeme tvarohovou náplň a rozetřeme do krajů.

Z mrazáku vyndáme těsto, které postrouháme na tvaroh.

Buchtu dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dokud vršek není růžový až mírně zlatavý.

Po upečení necháme buchtu vychladnout a můžeme jíst hned nebo vydržet do druhého dne až se rozleží. To je potom bomba.

DOBROU CHUŤ!!!

- suroviny na těsto
- suroviny na tvaroh
- z těsta oddělíme 1/3 a dáme do mrazáku
- do zbytku těsta zapracujeme lžíci kakaa
- kakaové těsto vložíme na plech a dotvarujeme 2-3cm vysoký okraj
- nalijeme tvarohovou náplň
- postrouháme těsto, které bylo v mrazáku
- a je hotovo
...

Tipy

Ze zbylých bílků můžete upéct třeba výborné minikremrole. Recept najdete ZDE.

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!

Nejnovější články

"Dýňová polévka od Danči"

Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dýni Hokaido jsem měla celkem velkou a tak jsem z jedné půlky uvařila polévku a druhou půlku jsem nakrájela na kostičky a dala do mrazáku. V zimě jsme si pak uvařili skvělou dýňovou polévku.

"Vlčický bůčkový nářez"

Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký a kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj vůbec bude...
 Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na vynikající zeleninovou pomazánku

Mrkvová pomazánka | recept na zeleninovou pomazánku. Náš devítiletý syn Míša se nedávno vrátil ze školy s receptem na mrkvovou pomazánku, kterou si s paní učitelkou udělali. Míša z toho byl tak nadšený, že nám mrkvovu pomazánku nachystal všem na svačinu. Moc nám chutnala, proto se s vámi chci...

"Vlčický špek"

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jídla jako prdelačku, dršťkovou polévku, prejt či tlačenku jsem vůbec nejedla. A tak, jak já ho naučila jíst polévky...on mě naučil jíst tato jídla....

"Rohlíčky ze zakysané smetany"

Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů.  Náplň můžete dát libovolnou. U nás nejvíce frčí s Nutellou, švestkovými a jablečnými povidly. Na ochutnávku jsem vzala i do práce a okamžitě se po nich zaprášilo. Upečte je a budete za hvězdu!