Jste zde

Šťouchaná buchta

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 200ml mléka, špetička soli.
POLEVA – 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20 dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

Mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní „mokré“ suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova (je to fakt hned hotové, asi 10-15minutek). Hned po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě dírky, do kterých nalijeme teplou polevu.
POLEVA – Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení (začne pak trochu houstnout).

Polevu lijeme pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout a podáváme. Já ještě sypu navrch kokosem. 

Tahle buchta je strašně moc dobrá a hlavně – SUPERRYCHLÁ!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.