Jste zde

Šlehačková bábovka podle mjkety

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 smetana (200ml), 20dkg polohrubé mouky, 20dkg cukru krupice, 3 vejce (sníh), 1 polévková lžíce rumu, citrónová kůra z půlky citrónu, 1 prášek do pečiva

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Cukr, smetanu a žloutky vyšleháme do pěny (šleháme asi 3 minutky). Poté vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme, aby nebyli hrudky. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 35 minut.

Bábovka je naprosto skvělá a hlavně rychlá! Doporučuji vyzkoušet!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.