Jste zde

Šlehačková bábovka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 šlehačka, 1 a 1/2 hrnku hl. mouky, 1/2 prášku do pečiva

Vejce (celá) s cukrem nejlépe ručním šlehačem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a hl. mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Důkladně promícháme a vlijeme do předem máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 180°C asi 45 minut. V normální troubě asi hodinku.
Že je bábovka hotová poznáte, když do ní strčíte špejli a vytáhnete, tak špejle je čistá.

Je to dobrota a není tak suchá jako piškotová bábovka.

Vyzkoušejte!!! Uvidíte!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.