Jste zde

Sladký ořechový chlebík

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

3 celá vejce…kolik váží, tolik se potom dá cukru a polohrubé mouky, 7dkg jemně mletých ořechů (nejlépe vlašských), vanilkový cukr, citronová kůra nebo pomerančová kůra, 1 čajová lžička prášku do pečiva

Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme nad parou el. šlehačem. Šleháme asi 5 minut na max. výkon nebo dokud hmota nebude připomínat trošku sníh z bílků. Potom hrnec sundáme z páry a dáme na utěrku, aby nám to neklouzalo. Vmícháme pomalu vařečkou citr. kůru, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mleté ořechy. Nelekejte se – těsto bude takové tužší a jakoby matlavé…má to tak být! Poté těsto dáme do srnčího hřbetu, který jsme vymazali sádle a vysypali polohrubou moukou. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15-20 minutek, ale radši zkuste ještě špejlí zda je hotovo!

Tenhle chlebík je zase něco jiného ke kávičce…je takový sušší, ale potom to prolnutí chutí v ústech je prostě lahoda!!! Podáváme se šlehačkou nebo pomazané výraznou marmeládou a polité čokoládou.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.