Jste zde

Pudinkovo-tvarohová deka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa (neměla jsem, tak jsem dala Granko), 1 prášek do pečiva, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek vlahé vody nebo mléka, 3 celá vejce

NÁPLŇ: 1 tvaroh umíchaný s 1 práškovým pudinkem, 1 celé vejce, cukr dle chuti, rozinky (jak kdo rád), trošku rumu nebo rumové tresti, mléko dle potřeby

1 klasicky uvařený vanilkový pudink dle návodu na obalu

Nejprve si uvaříme pudink a umícháme tvaroh. Pak si v míse smícháme sypké suroviny (cukr, mouka, kakao, prdopeč) a pak přidáme vejce, vlahou vodu nebo mléko a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Potom lžičkou do těsta vhazujeme tvaroh a potom pudink. A dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 20-30 minut (většinou, když to voní, tak je hotovo).

Je to jednoduchá a taaak mňamózní buchta. Vyzkoušejte!

PS: Pokud nemáte doma tvaroh, tak si uvařte hustší pudink (dáte méně mléka) a postup už je stejný…naházet na těsto a dát péct. Po upečení můžete pokapat třeba bílou čokoládou.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.