Jste zde

Peřinková buchta

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

200g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 4 celá vejce, 1 dcl oleje, 1 prášek do pečiva, 2 vanilkové pudinky, 1 litr mléka, cukr krupice, 2 zakysané smetany, 2 skořicové cukry

Nejdřív si uvaříme 2 vanilkové pudinky v 1 litru mléka. Osladíme jak kdo rád, já dávám 4 polévkové lžíce cukru.

Pak v míse ušleháme moučkový cukr, vejce a olej (šleháme asi 5 minut) a do toho potom pomalu vmícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva až je těsto krásně hladké. Těsto vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, polijeme pudinkem (pudink má být teplý, nenecháváme ho schladnout) a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 20 minutek. Buchtu vytáhneme z trouby a 5 minut necháme odstát. Poté na ni rozetřeme zakyslé smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Tuhle dobrotu musí zkusit snad každý!!! Fakt BOMBA!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.