Jste zde

NEkynutá buchta od Stojči

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56

Toto je recept na úžasné těsto, na které můžete hodit cokoliv (ovoce, tvarohovou náplň…). Když jsem ji upekla s tvarohem, tak měla veeelký ohlas a dlouho nevydržela. :D

Recept jsem dostala od kolegyně v práci…díky Stojčo.

Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

Těsto:

350g polohrubé mouky

150g másla (Hery)

1 celé vejce

špetka soli

Kvásek:

125ml vlažného mléka

½ kostičky droždí

1 vrchovatá lžíce cukru

1 lžíce polohrubé mouky

Drobenka

1 hrnek polohrubé mouky (hrubé)

½ hrnku cukru krupice

1cm silný plátek másla

Jako první si připravíme kvásek…nebojte se ho, nic na tom není. Do půllitrovéhohrnečku nalijeme mléko a na chvilinku strčíme do mikrovlnky ohřát, aby bylo vlahé. Potom do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vše lžičkou rozmícháme. Nakonec vršek zaprášíme moukou a čekáme. Až bude mít kvásek čepici (viz. foto), tak můžeme pokračovat.

Do mísy dáme mouku, máslo, vejce a špetku soli. Přilijeme kvásek.Vše smícháme a vypracujeme v hladké, nelepivé těsto (já dělám v robotu). Dle potřeby ještě podsypáváme moukou.

Hotové těsto vyválíme a přeneseme do pekáče o velikosti asi 40x30cm. Vytvoříme mírně zvednutý okraj. Těsto poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30-40 minut (dozlatova).

Na tvarohovou náplň jsem použila:

3 tučné tvarohy ve vaničce

1 zakysanou smetanu (200g)

moučkový cukr (dle chuti)

citrónovou kůru z půlky citrónu

1 celé vejce

Vše vyšlehat ručním šlehačem, rozetřít na buchtu a pocákat lžícemi povidel.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.