Jste zde

Mokrá tvarohová buchta

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

500g tvarohu ve vaničce, 1/2 kostky másla nebo Hery, 3 vejce (sníh), 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 15dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 4-5 polévkových lžic rozinek, citrónová kůra z půlky citrónu

Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh. Poté v druhé misce do sebe zašleháme všechny ostatní ingredience a rozinky dáme jako poslední. Do vyšlehaného těsta postupně vařečkou vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do dortové formy (já pekla ve formě o průměru 26cm) vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou (můžete vyložit i pečícím papírem). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 35-40 minut nebo dokud není vršek krásně zlatavý (viz. foto). Je lepší se při pečení orientovat barvou buchty, protože uvnitř je mokřejší a tudíž nepomůže píchání špejlí. Při pečení buchta pěkně naběhne, ale při chladnutí trochu klesne…nelekejte se, tak to má být! Po vytažení z trouby jsem buchtu ještě nechala v asi 15 minut ve formě schladnout a poté jsem ji teprve přendala na tác. Je taková mokřejší a nižší, ale taaaaak výborná!!!

Paní Ivetka má recept po své babičce a ty dobře věděly co je dobré. ;-)

Všem doporučuji zkusit!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.