Jste zde

Mechová peřinka

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

4 vejce (sníh), 250g Hery nebo másla, 20dkg cukru krupice, 150ml mléka, 30dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra z půlky citrónu … 1 polévková lžíce kakaa na obarvení půlky těsta

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou (máslem) do pěny a poté zašleháme mléko. Dále přidáme ostatní suroviny a vše vyšleháme do hustší hmoty, do které pak zvolna vařečkou vmícháme sníh ze čtyř bílků (těsto nám jakoby zřídne a bude akorát). Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a do něj pak lžící na střídačku poházíme těsta (viz. foto). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C a pečeme dokud vršek není zlatavý (viz. foto).

Buchta je krásně nadýchaná a u nás jsem ji ráno upekla a večer už nebyla. :-D

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.