Jste zde

Makovec

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

1 celé vejce, 15dkg cukru, 250ml méka nebo vychladlé kávy bez lógru (může být i půl na půl), 7dkg rozpuštěného másla nebo Hery, 20dkg polohrubé mouky, 12dkg mletého máku, 1 prášek do pečiva

Nejprve si smícháme sypké suroviny a potom přidáme zbytek. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na předem máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (buchťák – takový ten s ušima). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi tak 20 minut.
Makovec je úžasně vláčný a měkoulinký. Kávu můžete úplně nahradit mlékem, ale už to nebude ono. A nebo můžete udělat kompromis , že dáte 125ml mléka a 125ml kávy.
Kdo má rád, může si makovec ještě polít citr. polevou. 

Vyzkoušejte! Je to super!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.

Nejnovější články

"Jitulčiny pohárky"

S tímto pohárkem budete zaručeně za hvězdu. Ovoce lze měnit dle ročního období nebo zásob v mrazáku. :) U nás chutná nejvíce s malinami, červeným nebo černým rybízem.

"Rafaelo kuličky"

Bezva recept na nepečené cukroví, které si zamiluje celá rodina.