Přejít k hlavnímu obsahu

Jogurtovo-citronová bábovka | recept

Jogurtovo-citrónová bábovka | recept

Jogurtovo-citronová bábovka | recept. Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebude moc chutnat, ale ještě ten den byla pryč. Upečte si také jogurtovo-citrónovou bábovku.

 

 

Co je potřeba

2 bílé jogurty (150 g)

200 g polohrubé mouky

100 g cukru

1 vanilkový cukr

2 celá vejce

100 ml oleje

1 prášek do pečiva

citronová kůra z jednoho citronu + vymačkaná šťáva z půlky citronu

Všechny suroviny smícháme v míse.

Všechny suroviny smícháme v míse.

Následně těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.

Následně těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.

Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 45 až 60 minut. Zda je bábovka hotová zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ještě asi 5 minutek necháme ve formě a teprve poté ji opatrně vyklopíme. Musíte pomalu, nebo by se mohlo stát, že se vyklopí jen půlka.

Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 45 až 60 minut. Zda je bábovka hotová zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ještě asi 5 minutek necháme ve formě a teprve poté ji opatrně vyklopíme. Musíte pomalu, nebo by se mohlo stát, že se vyklopí jen půlka.
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník
Kočičí oči | recept na moučník. Upečte si moučník zvaný kočičí oči. Je to výborné a piškoty jsou krásně měkké, takový vláčný moučník. Doporučuji vyzko…
Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…