Jste zde

Jogurtovo-citónová bábovka

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

2 bílé jogurty (150g), 200g polohrubé mouky, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 100ml oleje, 1 prášek do pečiva, citrńová kůra z jednoho citrónu + vymačkaná šťáva z půlky citónu

Všechny suroviny smícháme v míse a těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Díme péct do předehřáté trouby na 170°C asi na 45-60 minut. Zda je bábovka hotová zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ještě asi 5 minutek necháme ve formě a teprve poté ji opatrně vyklopíme. Musíte pomalu nebo by se mohlo stát, že se vyklopí jen půlka. :-D

Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebude moc chutnat, ale ještě ten den byla pryč.

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!