Jste zde

Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Korpus: 3 celá vejce, 12dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 15dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 polévková lžíce kakaa

Krém: 2 malé mandarinkové kompoty, 200ml smetany, 1 vanilkový pudink Olé od Dr. Oetkera (viz. foto), 1 ztužovač šlehačky

Korpus:

Vejce, cukr a vanilkový cukr si v míse vyšleháme do pěny…šleháme elektrickým šlehačem na plný výkon 3-5 minut. Poté vařečkou pomalu zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměrech maximálně 40x30cm (já použila buchťák 37x25cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 13 minut.

Krém:

Do velké sklenice od okurek o objemu 1700ml (nebo jiná větší nádoba, která se dá uzavřít) dáme kompoty i s vodou, smetanu a navrch pudink Olé a ztužovač šlehačky. Nádobu uzavřeme a pořádně s ní zahrkáme až nám vznikne krém (je to moment a je hotový).

Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme hotový krém. Před podáváním můžeme ještě ozdobit grankem nebo strouhanou čokoládou a šlehačkou.

Čerstvý korpus mi přijde takový suchý, ale druhý den je už pěkně vláčný, jenže to už z buchty bylo posledních pár kousků. :-D

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka | Zobrazit autorská práva ZDROJ: www.droetker.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!