Přejít k hlavnímu obsahu

Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera | recept na moučník

Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera | recept na moučník

Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera  | recept na moučník. Následující recept na hrk, hrk řezy vás jistě nadchne. Se zdánlivě obyčejnými ingrediencemi vykouzlíte neobyčejný dezert. A velkou výhodou je, že je jeho příprava opravdu jednoduchá. Čerstvý korpus mi přijde takový suchý, ale druhý den je už pěkně vláčný, jenže to už z buchty zbylo posledních pár kousků. 

Co je potřeba

Korpus: 

3 celá vejce

12 dkg cukru

1 vanilkový cukr

15 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 polévková lžíce kakaa

Krém: 

2 malé mandarinkové kompoty

200 ml smetany

1 vanilkový pudink Olé od Dr. Oetkera

1 ztužovač šlehačky

Korpus:

Vejce, cukr a vanilkový cukr si v míse vyšleháme do pěny, šleháme elektrickým šlehačem na plný výkon 3 – 5 minut. Poté vařečkou pomalu zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.

Vejce, cukr a vanilkový cukr si v míse vyšleháme do pěny, šleháme elektrickým šlehačem na plný výkon 3 – 5 minut. Poté vařečkou pomalu zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.

Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměrech maximálně 40 x 30 cm (já použila buchťák 37 x 25 cm) a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C na 13 minut.

Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměrech maximálně 40 x 30 cm (já použila buchťák 37 x 25 cm) a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C na 13 minut.

Krém:

Do velké sklenice od okurek o objemu 1700 ml (nebo do jiné větší nádoby, která se dá uzavřít) dáme kompoty i s vodou, smetanu a navrch pudink Olé a ztužovač šlehačky.

Do velké sklenice od okurek o objemu 1700 ml (nebo do jiné větší nádoby, která se dá uzavřít) dáme kompoty i s vodou, smetanu a navrch pudink Olé a ztužovač šlehačky.

Nádobu uzavřeme a pořádně s ní zahrkáme, až nám vznikne krém (je to moment a je hotový).

Nádobu uzavřeme a pořádně s ní zahrkáme, až nám vznikne krém (je to moment a je hotový).

Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme hotový krém.

Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme hotový krém.

Před podáváním můžeme ještě ozdobit grankem nebo strouhanou čokoládou a šlehačkou.

DOBROU CHUŤ!!!

Před podáváním můžeme ještě ozdobit grankem nebo strouhanou čokoládou a šlehačkou.

 

 

 

 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Buchta HIMALÁJE
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové tě…
Makovec | recept na makovou buchtu
Makovec | recept na makovou buchtu
Makovec | recept na makovou buchtu. Upečte si makovec podle mého receptu. Je úžasně vláčný a měkoučký. Kávu můžete úplně nahradit mlékem, ale už to ne…