Jste zde

Hraběnčin koláč

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

Rozpis na velký nízký plech – TĚSTO:40dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 žloutky, 250g Hery NÁPLŇ: 2 tvarohy v kostce (ne vanička!!), 1 žloutek, rozinky, 2 lžíce cukru (nebo dle chuti)

Většinou ho dělám na plech, ale tentokrát jsem měla jen 1 tvaroh (dokonce ve vaničce a to se mi stalo osudovým), tak jsem suroviny rozdělila na polovinu a upekla koláč. Předem vás varuji!!! – nedávejte tvaroh ve vaničce a MRAŽENÉ ovoce – je to ta nejhorší kombinace, kterou můžete provést. A já provedla. :-))) Jelikož tvaroh ve vaničce byl už sám o sobě řídký a mražené ovoce pustilo šťávu, tak koláč sice vypadal mooooc hezky a chutnal taky, ale bohužel byl taaaak „mokrý“, že mi ani nešel nandat na talířek. 
Nevím, co mě to napadlo…dejme tomu, že tvaroh jsem potřebovala zdělat, ale vždycky dávám jako ovoce překapané konzervované broskve a dnes jsem dala blboun mražené. Jen proto, že na mě vykouklo z mražáku a říkalo „šoupni mě tam…“ 
Proto předem říkám, že koláč je jinak fantasticky křehký a moooc dobroučký, ale vyhněte se chybám, které jsem provedla i po letech pečení. 

Takže: Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Možná se chvilku bude lepit na ruce, ale za moment to přejde a vznikne krásně hladké těsto. 1/3 těsta odkrojíme a vložíme do mražáku. Zbylé 2/3 vyválíme (no skoro to vůbec nejde, tak to vždycky vytlačím na plechu prstama) na placku a dáme na plech tak, aby těsto po stranách tvořilo mírný okraj. Na těsto dáme umíchaný tvaroh (nesmí být řidký!!!), poklademe ovocem (opravdu nejlepší jsou kompotované, vykapané broskve) a na něj rozetřeme sníh ze 4 bílků. Z mrazáku vytáhneme tu 1/3 těsta a na hrubém struhadle ji postrouháme na sníh a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 20-25 minut.

Když se vyvarujete chybám, které jsem udělala , budete mít boule za ušima!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.