Jste zde

Buchta „Orgasmus“ od Ivetky

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:56
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

1 ananasový kompot

1 ½ hrnku polohrubé mouky

1 hrnek cukru

2 vejce

1 prášek do pečiva

2 čajové lžičky sody

 KRÉM

2 pomazánkové másla

1 kupovaný vanilkový pudink se šlehačkou

1 polévková lžíce cukru krupice

1 vanilkový cukr

V původním receptu bylo cukru 1 ½ hrnku. Ananas je také dost sladký, tak nám stačí jeden hrnek…vy si klidně oslaďte.

Pekla jsem ji jako novinku na oslavu a pekáč zmizel…takže určitě vyzkoušejte.

1

Celý kompot i s vodou rozmixujeme.

2

Celá vejce utřeme s cukrem do pěny a postupně přiléváme rozmixovaný ananas. Poté postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou.

3

Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.

5

Po upečení necháme buchtu vychladnout. Na zchladlou buchtu natřeme krém, posypeme ji mletými ořechy a posypeme Grankem nebo pokapeme čokoládovou polevou. Dala jsem ji pak do lednice, aby krém trošku ztuhl…i tak je takový měkký, tak to má být.

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.