Jste zde

Buchta HIMALÁJE

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

Těsto 1: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 polévková lžíce kakaa, citrónová kůra z půlky citrónu

Těsto 2 (tvarohové): 2 celá vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 2 tvarohy (použila jsem kalsické v kostce), 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink

Nejdříve si nachystáme obě těsta.

Těsto 1:

V míse si vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny a poté za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Dále pak postupně přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám krásně hladké kakaové těsto.

Těsto 2 (tvarohové):

V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny a poté zašleháme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám hladké, ale řídké těsto…tak to má být.

Na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (já použila buchťák s ouškama) nejdříve nalijeme polovinu kakaového těsta a na něj vylijeme tvarohové těsto. Na tvarohové těsto pak nalijeme zbytek kakaového těsta a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi na 20-30 minutek nebo dokud nebude vršek buchty nazlátlý (viz. foto). Po vytažení z trouby necháme buchtu řádně vychladnout a pak už si jen lahodíme u kafíčka jaká je to dobrůtka. :-D

Určo zkuste! Je tak nadýchaná a lehounká…prostě famózní!

Gábinko, moc děkuji za super receptík!!!  

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.