Jste zde

Buchta a lá Margot

Neděle, 12. Srpen 2018 - 14:57
Vertical rectangle
Medium rectangle

Co je potřeba

2 velké čokolády Margot, 3 vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 10dkg rozpuštěného a zchladlého másla, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva a na POLEVU: 10dkg změklého másla, 10dkg cukru, 1 žloutek, 2 polévkové lžíce rumu

Recept mám od mé švagrové Jíti…je to fakt dobrota. Akorát mi přijde celkem sladká, takže klidně můžete použít i jenom půlku hrnku cukru. ;-)

Žloutky ušleháme se dvěma lžícemi cukru (odebrali jsme z hrnku) do pěny. Potom přidáme mléko, nahrubo nastrouhané Margotky, zbytek cukru, mouku, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše el. šlehačem promícháme a potom zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme dokud buchta není tak trochu hnědá. Když buchtu vytáhneme, necháme ji trochu zchladnout a vlažnou potřeme polevou a posypeme kokosem. Tu si připravíme tak, že všechny ingredience dáme do misky a za studena utřeme.

Je fakt moc dobrá. Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Leaderboard
Medium rectangle
Autor: jitulciny-recepty.cz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.