Jste zde

Bublanina od Anemis

Středa, 17. Říjen 2018 - 14:43

Co je potřeba

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce

Nejprve si smícháme mouku, cukr, prdopeč a vanilkový cukr a potom přidáme ostatní suroviny a vymícháme v hladké těsto, ktré nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a posypeme jakýmkoliv ovocem (už jsem pekla s rybízem, jostou a teď s borůvkama). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 20 minut (prostě dokud není krásně zlatavá jako na obrázku).

 

Pokud pečete v horkovzdušné troubě, tak NEDOPORUČUJU zapínat ventilátor, protože pak bublanina vyskočí jen na středu a kraje jsou nizounké.

 

Je to fantastická buchta, která je hned hotová, když náhodou čekáte narychlo návštěvu. A hlavně je taaak doboručká! 

 

Takže honem do toho a vyzkoušejte! Nebudete litovat!

 

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: jitka.horka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.

Nejnovější články

„Arancello“ – pomerančový likér

Na Vaše žádosti sem vkládám recept, který zkouším prvně. Další fotky tudíž dodám až po konečné výrobě likérku. Pokud ho naložíte ještě dnes nebo zítra… do Vánoc stihnete vyrobit originální dárečky svým blízkým.