“Švestkový kompot”

4

SUROVINY

nepřezrálé švestky

1l vody

300g cukru

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Švestkový kompot nesmí v zimě chybět u oběda…kompot můžete dělat z celých švestek nebo z rozpůlených a vypeckovaných. Postup je velmi jednoduchý…

Otrhané švestky omyjeme pod tekoucí vodou.
Připravíme si sladký nálev…1l vody svaříme s 300g cukru. NEVAŘIT!

Do omytých lahví naskládáme švestky 2cm pod okraj sklenice a zalijeme je sladkým nálevem.

Sklenice pak zavíčkujeme a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě. Sklenice o objemu 720ml zavařuji na 250°C po dobu 12ti minut se zapnutým horkovzduchem.

Zavařené kompoty po vytažení z trouby otočíme víčkem dolů a takto je necháme do druhého dne vychladnout.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>