„Rajčatová marmeláda“

5

SUROVINY

2 kg rajčat (třeba i popraskaných)

1,5kg cukru

3 Pektogely

1 lžičku skořice

100ml rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Je úúúúúúžasná, opravdu chutná jako meruňková…nikdo nepozná, že je z rajčat! 

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřidávat vodu!!!). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr a Pektogel dle návodu na obale, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4). Potom hrnec odstavíme z ohně, vmícháme rum (zapění to) a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě – malé skleničky 10ks…5minut na 250°C.

Popis zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

Vyzkoušejte a budete za hvězdu! 

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>