„Osvěžující jablečný kompot“


„Osvěžující jablečný kompot“ - rychlovka bez zavařování 

SUROVINY

jablíčka, 1-2 čajové lžičky mleté skořice, 1 polévková lžíce hřebíčku, citrónová šťáva na zakápnutí, cukr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Nevíte co se starýma jablíčkama? Štrůdlu už máte plné zuby? Zkuste tuhle dobrůůůtku, která i díky hřebíčku dělá dobře na žaludek a přitom osvěží. 

Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen aby se trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček. Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10-15 minut … nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila. Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice.

Když jsem byla v Rusku, tak tam takový rychlý jalečný kompot vařili denně do veeeeeelikého hrnce a do večera byl fuč. 

Pokud už doma tuhle dobrůtku náhodou nevaříte, určo zkuste!

DOBROU CHUŤ!!!


- potřebovala jsem zdělat těchto šest jablíček

- potřebovala jsem zdělat těchto šest jablíček“

- jablíčka pokrájíme, vložíme do hrnce a přidáme všechny suroviny

- jablíčka pokrájíme, vložíme do hrnce a přidáme všechny suroviny“

- a tady je hotovo. Vaříme asi 15 minut nebo dokud nejsou jablka měkká (ale zas ne rozvařená).

- a tady je hotovo. Vaříme asi 15 minut nebo dokud nejsou jablka měkká (ale zas ne rozvařená).“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>