„Okurky po sklenicích“


„Okurky po sklenicích“ - rychlovka

SUROVINY

Do každé sklenice o objemu 720ml dáme: 5ks nového koření, 5 kuliček pepře, 1 menší bobkový list, 1 čajová lžička hořčičného semínka, 1 čajová lžička soli, 6ks cukerínu, 50ml octa, 5 koleček mrkve, dvě kolečka cibule a snítku kopru

POSTUP PŘÍPRAVY

Pokud sbíráte na zahrádce okurky postupně jako letos já, tak je lepší dělat nálev po sklenicích než vařit litry nálevu…

Do sklenice naskládáme omyté okurky a přidáme všechny ingredience. Vše zalijeme horkou vodou z konvice a zavíčkujeme. Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 10 minut. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru do druhého dne a víčka se krásně zatáhnou.

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: www.mimibazar.cz …. Blanka K. (b.l.a.n.k.a.) ID 36733

- okurky naskládáme do sklenic a přidáme všechny suroviny

- okurky naskládáme do sklenic a přidáme všechny suroviny“

- zalijeme horkou vodou z konvice a zavíčkujeme

- zalijeme horkou vodou z konvice a zavíčkujeme“

- zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 10 minut

- zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 10 minut“

- do druhého dne otočíme sklenice víčkem dolů...DOBROU CHUŤ!!!

- do druhého dne otočíme sklenice víčkem dolů…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

3 Responses

  1. Nicole napsal:

    Dobrý den, můžete mi prosím upřesnit vaření v horkovzdušné troubě? Teplotu trouby nastavím na 250 stupňů, dám sklenice do studené trouby a vařím 10minut a vytáhnu i když trouba ještě nedosáhla 250 stupňů nebo dám sklenice až do již vyhřáté trouby a vařím deset minut na 250 stupňů? toto mi bohužel není pořád jasné. Děkuji za odpověď a také za Vaše úžasné stránky plné inspirací. Nicole

    • Jitule napsal:

      Ahoj Nicole. Troubu předehřeji na 250°C a okurky vkládám do již vyhřáté trouby.
      Čas počítám hned jak troubu zavřu a zapnu horkovzduch. Hezký den a omlouvám se za zpožděnou odpověď.

      Hezký zbytek dne, Jitule.

  2. Kačí napsal:

    Dobrý den,ještě jsem nezavařovala,a chtěla bych začít. Mám také nově horkovzdušnou troubu , a chtěla bych vědět toto – když mam sklenice naplněné,a zalité a zavíčkované,jsou horké dík nálevu, proto je musím dát do horké trouby?Nemuze být nepředehřátá?A ještě mě zajímá…Když uplyne nutná doba k zavaření,vyjmu sklenice horké a otočím dnem vzhůru, nebo je nechám ,,dojít,, do vlažna v troubě a pak otáčím?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>