“Meruňková marmeláda”

9

SUROVINY

1kg meruněk

100ml vody

želírovací cukr Dr. Oetker 2:1

2 čajové lžičky kyseliny citrónové

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Z kila meruněk jsou 4 menší skleničky marmelády.

 

Meruňky omyjeme a rozdělíme na půlky.

Půlky meruněk vložíme do hrnce a podlijeme je 100ml vody. Za stálého míchání je necháme rozvařit (el. sporák na č.3).

Když jsou meruňky rozvařené, tak je tyčovým mixérem rozmixujme dohladka, přidáme želírovací cukr, kyselinu citrónovou a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Po uplynulém čase si na talířek odebereme vzorek a pokud po vychladnutí je tuhý, můžeme marmeládu plnit do skleniček.

Marmeládu plníme do skleniček ještě horkou, uzavřeme víčky a do druhého dne necháme dnem vzhůru. NEZAVAŘUJEME.

Meruňková marmeláda je u nás TOP a v obrázkovém postupu mrkněte, jaký originální dárek jsem vymyslela pro svou nejlepší švagrovou Aničku a inspirujte se…

DOBROU CHUŤ!!!

10

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>