“Marmeláda z červeného rybízu”

5

SUROVINY

na 1l rybízového protlaku:

1000g cukru krupice nebo krystal

1 sáček Pektogelu

 

na 2,5l rybízového protlaku dávám:

2500g cukru krupice nebo krystal

3 sáčky Pektogelu

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Červený rybíz otrháme. Trháme celé hrozínky i se stopkami. Rybíz pomeleme ve strojku na bobuloviny (já mám po babičce) a podle množství rybízového protlaku pak postupujeme dle receptu.

Návod na 1l šťávy:

Odměřený rybízový protlak nalijeme do hrnce. V 500g cukru promícháme sáček Pektogelu. Za stálého míchání směs nasypeme do hrnce a na mírném ohni (el. sporák č.4) mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom za občasného míchání přivedeme marmeládu k varu a necháme vařit 3 minutky. Tvořící se pěnu sbíráme pryč z hrnce. Poté přidáme zbylých 500g cukru, důkladně rozmícháme a povaříme 1 minutu. A je hotovo. Hotovou marmeládu plníme do skleniček a zavařujeme. Já zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 6 minut.

Z 2500ml rybízového protlaku jsem měla 11ks skleniček od Kunovjanky.

Návod na zavařování v horkovzdušné troubě mám ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>