„Kukuřičky“


„Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu“

SUROVINY
Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice, sůl

Nálev: Na 1l vody 250ml octa, 30g soli, 100g cukru

Do každé zavařovací sklenice dáme navrch 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku), 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek, cibuli

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě. Nevím přesně, jak dlouho jsem je vařila, ale od doby, kdy začala voda bublinkovat, tak do doby, kdy „změní“ barvu. Jakoby ztmavne. Bylo to asi 12minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout. poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půlkolečky cibule a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C (viz. Moje recepty v albíčku, tam je postup, jak zavařovat v horkovzdušné troubě).

Měla jsem malé klasy i větší. Malé jsem zavařila tak jak zde popisuji, ale ty větší jsem pokrájela na kolečka. Nevím, jak to přesně bude chutnat, zda se ten prostředek i u těch větších potom dá jíst, ale to vám sem po ochutnání dopíšu.   Tak jsme už ochutnali…prostředek se jíst nedá, musí se to okolou okousat, ale věřte mi…stojí to za to. Lepší kukuřičky jsem snad nikdy neměla, jsou prostě skvělé!

Vždycky jsme ji kupovali, tak letos uvidíme, jaká bude ode mne.


- klasy jsem si oloupala a rozdělila na menší (které se budou zavařovat v celku) a větší, které jsem pokrájela na kolečka

- klasy jsem si oloupala a rozdělila na menší (které se budou zavařovat v celku) a větší, které jsem pokrájela na kolečka“

- taková kolečka (asi 1,5cm)

- taková kolečka (asi 1,5cm)“

- všechny klasy jsem si nejprve předvařila v mírně slané vodě

- všechny klasy jsem si nejprve předvařila v mírně slané vodě“

- necháme okapat a vychladit

- necháme okapat a vychladit“

- takto vypadá rozdíl mezi předvařenou (vlevo) a syrovou kukuřičkou (vpravo)

- takto vypadá rozdíl mezi předvařenou (vlevo) a syrovou kukuřičkou (vpravo)“

- pokrájená, předvařená kukuřice

- pokrájená, předvařená kukuřice“

- naplníme do sklenic, proložíme cibulí a navrch dáme koření

- naplníme do sklenic, proložíme cibulí a navrch dáme koření“

- zalijeme nálevem

- zalijeme nálevem“

- a dáme do horkovzdušné trouby sterilovat nebo můžeme klasicky

- a dáme do horkovzdušné trouby sterilovat nebo můžeme klasicky“

- do druhého dne necháme víčkem dolů

- do druhého dne necháme víčkem dolů“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>