„Kompot ze žlutých blum“


„Kompot ze žlutých blum“

SUROVINY

Nepřezrálé blumy (tvrdší a u pecky lehce kyselé), na sklenici o objemu 720ml dát 3 polévkové lžíce cukru NEBO uvařit sladký nálev: na 1l vody dát 30dkg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Blumy omyjeme pod tekoucí vodou, naskládáme do sklenic a zasypeme cukrem. Zalijeme z konvice horkou vodou, zavíčkujeme a zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C 5 minut. Po vytažení každou sklenici párkrát zlehka otočím, aby se cukr rozpustil a do druhého dne položíme dnem vzhůru, aby se víčka pěkně zatáhla.

Já dělala jen 6 sklenic, tak jsem zvolila rychlejší variantu s cukrem, ale pokud děláte více sklenic, je lepší si uvařit sladký nálev.

DOBROU CHUŤ!!!

- blumy omyjeme

- blumy omyjeme“

- naskládáme do sklenic a přidáme cukr nebo sladký nálev

- naskládáme do sklenic a přidáme cukr nebo sladký nálev“

- zavíčkujeme a zavaříme

- zavíčkujeme a zavaříme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>