“Jablečný kompot na zimu”

4

SUROVINY

jablíčka (já použila červená letní)

1l vody

40dkg cukru (pokud jsou jablka sladší, cukr uberte)

½ čajové lžičky mleté skořice

3ks hřebíčku

1 čajová lžička kyseliny citrónové

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tento kompot používám letní jablka trhaná. Pokud byste použili padaná jablka, tak by se kompot mohl zkazit.

Jablka oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Používám kráječ na jablka, který perfektně jablíčko rozdělí na osminky a vykrojí ohryzek. Takto nakrájené měsíčky vkládám do mísy se studenou vodou, ve které jsem rozpustila kyselinu citrónovou (jablka tak nezačnou hnědnout).

Poté do každé sklenice nasypu ½ čajové lžičky mleté skořice, přihodím tři hřebíčky a nacpu do ní jablíčka. Svaříme 1l vody se 40dkg cukru a tímto pak zalijeme každou sklenici. Pevně uzavřeme víčkem a zavaříme.

Zavařuji v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

Jak zavařovat v horkovzdušné troubě najdete ZDE.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>