„Hruškový kompot“


„Hruškový kompot“ - udělá Vám dobře

SUROVINY

hrušky, na 1l vody 30dkg cukru, kyselina citrónová, mletá skořice, hřebíček

POSTUP PŘÍPRAVY

Omyté hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince a ihned je vložíme do hrnce s okyselenou vodou kyselinou citrónovou (na 4l vody dejte asi 1-2 zarovnané polévkové lžíce). Zabráníme tak oxidaci a zhnědnutí hrušek. Z vody a cukru si uvaříme cukerný roztok. Poté hrušky naskládáme do sklenice, přidáme 1 rovnou čajovou lžičku skořice a hřebíčku. Zalijeme horkým cukerným roztokem a sterilujeme 30 minut při 85-90°C nebo v horkovzdušné troubě viz. ZDE a poté sklenice obrátíme dnem vzhůru do druhé dne.

Díky hřebíčku Vám tenhle kompot udělá opravdu dobře. 

DOBROU CHUŤ!!!

 

- oloupané hrušky nakrájíme na čtvrtinky a namočíme do okyselené vody

- oloupané hrušky nakrájíme na čtvrtinky a namočíme do okyselené vody“

- hrušky naskládáme do sklenice a přidáme hřebíček a mletou skořici

- hrušky naskládáme do sklenice a přidáme hřebíček a mletou skořici“

- zalijeme horkým cukerným roztokem

- zalijeme horkým cukerným roztokem“

- a zavaříme

- a zavaříme“

- do druhého dne necháme sklenice otočené dnem vzhůru...DOBROU CHUŤ!!!

- do druhého dne necháme sklenice otočené dnem vzhůru…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>