„Cikánská omáčka k masu“


„Cikánská omáčka k masu od Irenky Š.“ - výborná!!! 

SUROVINY

1kg rajčat, 1/2kg cibule, 6 stroužků česneku, hrst rozinek, 2dcl octa, 15dkg cukru, 2 polévkové lžíce soli, 1 čajová lžička kari koření, 1 čajová lžička mletého pepře, 1 čajová lžička pálivé mleté papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tahle omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minutek pod maso.

Do hrnce nakrájíme na menší kostičky rajčata, česnek prolisujeme a cibuli buď nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Elektrický sporák zapneme na č.4 a takto vaříme asi 40 minut za občasného míchání. Pak nám směs začne houstnout a tak sporák stáhneme na č.3 a vaříme za občasného míchání ještě dalších 20 minut. Kdo chce může vše ještě propasírovat, ale my to rádi s malinkými kousky. Nakonec horké nalijeme do sklenic, uzavřeme víčkem a do druhého dne necháme dnem vzhůru. Nemusí se zavařovat, víčka se krásně zatáhnou i tak.

Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a měla jsem 9 skleniček od Kunovjanky.

DOBROU CHUŤ!!!

- rajčata pokrájíme na menší asi půlcentimentrové kostičky

- rajčata pokrájíme na menší asi půlcentimentrové kostičky“

- přidáme ostatní ingredience a vaříme hodinku, nepodléváme vodou, protože rajčata pustí dost šťávy!

- přidáme ostatní ingredience a vaříme hodinku, nepodléváme vodou, protože rajčata pustí dost šťávy!“

- a je hotovo

- a je hotovo“

- ještě horké nalijeme do sklenic a do druhého dne dáme dnem vzhůru

- ještě horké nalijeme do sklenic a do druhého dne dáme dnem vzhůru“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Lidka napsal:

    Dobrý den líbí se mi Váš recept na cikánskou omáčku chtěla bych ji vyzkoušet a chci se Vás zeptat ten ocet je 2dcl zdá se mi to hodně. Děkuju.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>