„Červená řepa v klasickém nálevu“


„Červená řepa v klasickém nálevu“ - výýýborná! 

SUROVINY

4kg řepy, 3l vody, 1l octa, 12dkg soli, 15dkg cukru, anýz, fenykl, kmín, křen

POSTUP PŘÍPRAVY

Na 4kg na kostičky pokrájené řepy je potřeba jedna dávka láku a asi 10-12 velkých sklenic o objemu 720ml.

Řepu uvaříme jako brambory ve slupce. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řepou naplníme sklenice a navrch do každé dáme špetku (jen tak mezi prsty) kmínu, anýzu, fenyklu a potom buď jedno asi 0,5cm silné kolečko křenu nebo 1 čajovou lžičku najemno strouhaného křenu. Zalijeme teplým lákem, zavíčkujeme a zavaříme. Zavařuji v horkovzdušné troubě  10 minut na 250°C. Poté vytáhneme a do druhého dne otočíme dnem vzhůru.

Je to dobrůtka!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- najdříve si svaříme lák

- najdříve si svaříme lák“

- nakrájenou řepu nandáme do sklenic, přidáme koření a křen a zalijeme lákem - sterilujeme v horkovzdušné troubě 10 minut

- nakrájenou řepu nandáme do sklenic, přidáme koření a křen a zalijeme lákem – sterilujeme v horkovzdušné troubě 10 minut“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>