“Čalamáda z přerostlých nakladaček”

4

SUROVINY

2-3kg přerostlých nakladaček

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 zelená paprika

2 velké cibule

olej

 

Nálev:

2l vody

500ml octa

1 sáček Deka

15dkg cukru

20 tabletech sacharinu

bobkový list

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Přerostly vám nakladačky a máčáků máte dost? Pak vyzkoušejte tuhle výbornou čalamádu podle mého souseda. Dělala jsem ji loni a moc dlouho u nás nevydržela. :D

 

Okurky oloupeme, rozpůlíme a lžící jim vydlabeme vnitřek (ten vyhodíme).

Poté vydlabané okurky nakrájíme na proužky. To samé uděláme i s paprikami a cibulí.

Ve velké míse vše promícháme a směs zeleniny plníme do sklenic. Do každé sklenice na dno hodíme půlku bobkového listu.

Připravíme si nálev a ještě teplým zalijeme zeleninu. Do každé sklenice pak dáme polévkovou lžíci oleje (do malých skleniček jen čajovou lžičku), zavíčkujeme a zavařujeme v horkovzdušné troubě na 250°C po dobu 12 minut.

Zavařenou čalamádu otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne, aby se víčka dobře zatáhla.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

2 Responses

  1. zdenka napsal:

    Dobrý den Jitulko,vaše recepty používám hodně,hlavně zavařování,jsou perfektní,děkuji za ně a prosím nenechte se otrávit komentářema viz elaborát na povidla z trouby,ať si je koupí třeba v marketu,ještě jednou díky a těším se na další.Zdenka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>