„Čalamáda nejen pod maso“


„Čalamáda nejen pod maso od Zdeničky“ - famózní!!! 

SUROVINY

1kg rajčat, 1/2kg bílých paprik, 1/2kg cibule, 250ml octa, 15dkg cukru krupice, 3 čajové lžičky soli, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy

POSTUP PŘÍPRAVY

Z jedné dávky jsem měla 9 skleniček od Kunovjanky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriku na proužky a cibuli na půlkolečka. Vše dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a takto povaříme na el. sporáku na č.4 –  30 minut. Nepodléváme vodou, protože rajčátka pustí dostatek šťávy!!! Poté necháme 10 hodin odstát a  následně plníme do sklenic. Zavařuju v horkovzdušné troubě na 250°C – 7 minut menší skleničky a 10 minut velké. Po vytažení z trouby sklenice otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne.

Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem až s ní budu něco vařit.

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/

- vše smícháme ve velkém hrnci

- vše smícháme ve velkém hrnci“

- nepodléváme, rajčata pustí dost šťávy

- nepodléváme, rajčata pustí dost šťávy“

- již odleželé

- již odleželé“

- plníme do sklenic

- plníme do sklenic“

- zavařené necháme do druhého dne stát dnem vzhůru

- zavařené necháme do druhého dne stát dnem vzhůru“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>