„Rýže z papíňáku“


„Rýže z papíňáku“ - nejlepší!   

SUROVINY

 1 hrnek rýže parboiled, 2 hrnky vody, 1 menší cibule, asi 3 rovné lžičky soli, 3-4 polévkové lžíce oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Já mám papíňák, který má dno v průměru 20cm a dělala jsem rovnou ze dvou hrníčku rýže a bylo to ok.

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku (el. sporák č.6), přisypeme propláchnutou rýži a asi minutku za stálého míchání smažíme. Poté přilijeme vodu, osolíme a papíňák zavřeme. Čekáme až hrnec začne syčet a poté sporák stáhneme na č.4 a takto necháme 5 minut (vodu, která vysyčela z ventilu ven jsem otírala). Po pěti minutách plotýnku vypneme a papíňák na ní ještě necháme 15-20 minut, aby rýže „dojela“. A je hotovo.

Tahle rýže je nejlepší co jsem kdy měla a hlavně šetříte elektřinu. ;-). Taky vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: www.mamincinyrecepty.cz

 

- je naprosto nejlepší!!!

- je naprosto nejlepší!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

4 Responses

  1. Jitka Marková napsal:

    Jíťo určitě vyzkouším dobrý nápad Jíťa.

  2. Marta napsal:

    Určitě vyzkouším. Času není nikdy nazbyt.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>