„Velikonoční perníčky“


„Velikonoční perníčky“ - od Marcely Valerové

SUROVINY

650g hladké mouky, 240g moučkového cukru, 1 čajová lžička jedlé sody, 1 polévková lžíce mleté skořice, 1 polévková lžíce směsi perníkového koření, 3 polévkové lžíce kakaa, 50g Omegy (100% tuk), 4 celá vejce, 100g tekutého medu

Na potření: 1 celé vejce + 4 čajové lžičky mléka

Bílková poleva: 1 bílek, 16dkg moučkového cukru 3x prosátého, 1 čajová lžička Solamylu, 1 čajová lžička citrónové šťávy

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme rozpuštěnou, vlahou Omegu a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potr. folie a dáme na 24h odležet do lednice. Druhý den těsto opět propracujeme, vyválíme na asi 3mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na pečící papír. Perníčky potřeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Druhý den můžeme zdobit bílkovou polevou.

PĚKNÉ VELIKONOCE!

ZDROJ: časopis Knihovnička – březen 2012

...

…“

...

…“

...

…“

...

…“

...

…“

...

…“

Pěkné Velikonoce!

Pěkné Velikonoce!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>