„Šlehačkové vypukliny“


„Šlehačkové vypukliny“ – křehoučké a hned k jídlu!!!

SUROVINY

500g hladké mouky, 1 Hera, 1 šlehačka (30%) 250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

- suroviny zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout
- vyválíme na placku a vykrajujeme různé motivy (s těstem se dobře pracuje, nelepí se)
- pečeme na pečícím papíře na 180°C do růžova
- ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru

Naše nejmilejší vánoční cukrovíčko!

Vyzkoušejte! Je hned ke konzumaci!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- na mouku si nakrájíme na kousky Heru

- na mouku si nakrájíme na kousky Heru“

- nalijeme šlehačku

- nalijeme šlehačku“

- použila jsem tuhle, ale je jedno jakou dáte, hlavně musí mít 30% tuku

- použila jsem tuhle, ale je jedno jakou dáte, hlavně musí mít 30% tuku“

- rukou promícháme, aby se šlehačka vstřebala

- rukou promícháme, aby se šlehačka vstřebala“

- vysypeme na vál

- vysypeme na vál“

... a zpracujeme v těsto

… a zpracujeme v těsto“

- zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout v lednici

- zabalíme do folie a necháme tak 2 hodinky odpočinout v lednici“

- pak vyválíme na trošku silnější placku (asi tak 2-3mm) a vykrajujeme různé tvary

- pak vyválíme na trošku silnější placku (asi tak 2-3mm) a vykrajujeme různé tvary“

- po vložení do trouby

- po vložení do trouby“

- už se nafukují

- už se nafukují“

- a jsou upečené

- a jsou upečené“

- ještě teplé obalíme v moučkovém cukru

- ještě teplé obalíme v moučkovém cukru“

... můžete hned baštit! DOBROU CHUŤ!!!

… můžete hned baštit! DOBROU CHUŤ!!!“

- letos jsem měla pomocníčka

- letos jsem měla pomocníčka“

- polovinu jsem na rady obalila ve skořicovém cukru ... moc dobré!

- polovinu jsem na rady obalila ve skořicovém cukru … moc dobré!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>