„Škeble“


„Škeble“ - naprostá lahoda!!! 

SUROVINY

Na těsto: 250g tuku, 250g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička vody, 1 lžička octa
Na nádivku: 120g mletých vlašských ořechů, 100g cukru moučka, 1 vejce, 1-2 polévkové lžíce rumu, 1-2 polévkové lžíce kakaa
Na obalení: moučkový a vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin si vypracujeme těsto (dle potřeby ještě moučíme), které necháme do druhého dne odležet v lednici (balím ho do potravinářské folie). Když je těsto odleželé, tak si připravíme nádivku tak, že najemno posekáme vlašské ořechy a smícháme s ostatními surovinami (jen zastudena, nic se nevaří!). Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (dělala jsem o průměru asi 5cm), která naplníme asi lžičkou nádivky, přehneme napůlku a kraje přitlačíme, aby nádivka nevytekla bokem a přední strana musí zůstat otevřená. Takto škeble klademe na pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dorůžova až zlatava. Ještě teplé je obalujeme ve smesi moučkového a vanilkového cukru.

Tohle cukroví radím dělat rovnou z dvojité dávky, protože je naprosto fantastické…mě na něj chodil v noci nějaký skřítek a tak se ani Vánoc nedočkalo. :-)))

KRÁSNÉ VÁNOCE!!!

ZDROJ: www.mimibazar.cz … Blanka H. (BlankaHec) ID 23987

- nachystáme si nádivku

- nachystáme si nádivku“

...

…“

- z odleželého těsta vykrajujeme kolečka

- z odleželého těsta vykrajujeme kolečka“

- každé kolečko naplníme nádivkou, přehneme a kraje umáčkneme

- každé kolečko naplníme nádivkou, přehneme a kraje umáčkneme“

- nádivka takhle vyteče při pečení, ale to vůbec nevadí, drží tvar a nijak se netrhá, takže ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

- nádivka takhle vyteče při pečení, ale to vůbec nevadí, drží tvar a nijak se netrhá, takže ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru „

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>