„Sádlové vanilkové rohlíčky“


„Sádlové vanilkové rohlíčky od Anturky“ - BOMBA!!! 

SUROVINY

10dkg moučkového cukru, 10dkg mletých vlašských ořechů ořechů, 10dkg másla (používám Heru), 10dkg sádla, 37dkg hladké mouky, 1 celé vejce, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Tyhle rohlíčky se dělají 2-3 týdny před Vánocema, aby pěkně odležely.

Do mísy dáme všechny suroviny. Rukou nebo vařečkou promícháme a vysypeme na vál, kde vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme rohlíčky (nechtělo se mi růčo, tak jsem je vzala přes mlýnek – viz. foto). Rohlíčky klademe na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dorůžova (viz. foto). Po vytažení z trouby je necháme mírně schladnout a vlahé obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

Jsou naprosto dokonalé a sádlo tam není vůbec poznat. DOPORUČUJI!!!

KRÁSNÉ VÁNOCE!!!

ZDROJ: www.mimibazar.cz … Zdenka D. (Anturka) ID 235979

- hotové těsto zabalíme do folie a necháme odležet přes noc v lednici

- hotové těsto zabalíme do folie a necháme odležet přes noc v lednici“

- dělala jsem přes tuhle dírku na strojku

- dělala jsem přes tuhle dírku na strojku“

- rohlíčky klademe na pečící papír

- rohlíčky klademe na pečící papír“

- v předehřáté troubě pečeme dorůžova

- v předehřáté troubě pečeme dorůžova“

- vlahé obalujeme v cukru...KRÁSNÉ VÁNOCE!!!

- vlahé obalujeme v cukru…KRÁSNÉ VÁNOCE!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>