“Pétiny perníčky bez tuku”

04

SUROVINY

500g hladké mouky

150g cukr moučka

200g medu

2 celá vejce

1 čajová lžička jedlé sody

2 čajové lžičky perníkového koření

 

Bílková poleva

1 bílek

16dkg moučkového cukru (3x prosátého)

1 čajová lžička citrónové šťávy…šlehat asi 5 minut na nejvyšší stupeň

 

Na potření

1 celé vejce

4 čajové lžičky mléka

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám od své kamarádky Péti, která je dělá už hodně dlouho. Já se k nim dostala až letos. Nevěřila jsem, že vydrží měkké stále, když v nich není tuk, ale opak je pravdou a ke všemu jsou ještě neskutečně žravé…doporučuji vyzkoušet.

Všechny suroviny odměříme do mísy, promícháme je a na pomoučeném vále z nich vypracujeme těsto. Těsto vložíme do igelitového sáčku a necháme takto 24h odležet v lednici.

Druhý den těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 160°C po dobu 7-8 minut. Po vytažení z trouby perníčky hned potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, aby se krásně leskly.

Nakonec perníčky malujeme bílkovou polevou dle vlastní fantazie. U nás se po nich tak zaprášilo, že jsem je ani nestihla namalovat. :)

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Hosting napsal:

    Recept na vyborne pernicky, ktere se nemusi nechavat odlezet jsou mekke hned, ale na druhy den jsou jeste lepsi. Vydrzi hodne dlouho.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>