“Křehké banánky od Danči”

10

SUROVINY

550g hladké mouky

100g másla

140g moučkového cukru

2 celá vejce

250g Omega ztužený tuk (kostka)

 

Na polevu:

1 tabulka čokolády na vaření

plátek Omegy

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Za tento úžasný recept bych ráda poděkovala své kolegyni z práce Danče Sádlové.

Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle Omegu a poté přidáme ostatní suroviny. Na vále vypracujeme krásně hladké těsto (já dávám do robota s hákem na pomalé otáčky). Hotové těsto necháme v lednici odležet nejméně dvě hodinky.

Uleželé těsto plníme do masového strojku a tvoříme banánky (já použila lis na sušenky od Tescomy).

Banánky pokládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Což je v mé troubě 9 minut se zapnutým horkovzduchem.

Upečené banánky necháme zchladnout. Poté je slepíme rybízovou marmeládou a jeden konec omočíme v čokoládové polevě. Omočené banánky klademe na igelitový sáček nebo potravinářskou fólii a necháme v chladu ztuhnout.

Čokoládová poleva:

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu na vaření s plátkem (asi 2mm) Omegy – viz. foto.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>