„Skvělý rýžový nákyp“


„Skvělý rýžový nákyp“ - není suchý! 

SUROVINY

3 sáčky rýže (NE sypaná, není tak dobrý), 1l mléka, 250ml vody, 150g másla, 100g cukru, 4 vejce (sníh), špetka soli, kompotované ovoce (broskve, meruňky, švestky…), strouhanka a trochu másla na vymazání a vysypání zapékací mísy

POSTUP PŘÍPRAVY

Zapékací mísu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do velkého hrnce (líp se to míchá) nalijeme mléko, vodu, přidáme 50g másla a špetku soli. Na el. sporáku č.4 přivedeme pomalu k varu (nepřikrýváme). Mezitím si rýži vysypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a poté hned spaříme vařící vodou z konvice. Jak nám mléko začne dělat pěnu, tak do něj vysypeme rýži a uvaříme ji doměkka (asi 15 minut). Rýži často míchám, aby se nepřipálila. Vznikne nám jakoby rýžová kaše, kterou necháme trochu schladnout. Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a 100g másla. Z bílků vyšleháme sníh. Když je kaše vlahá, tak do ní nejdříve vmícháme žlutý krém, důkladně promícháme, potom pokrájené ovoce a nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Vše nalijeme do zapékací mísy (vršek nákypu můžeme ještě posypat skořicovým cukrem), zavřeme víčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 30 minut nebo dokud není nákyp krásně zlatavý.

DOBROU CHUŤ!!!

 

- do vroucího mléka dáme vařit rýži

- do vroucího mléka dáme vařit rýži“

- hotová kaše

- hotová kaše“

- do kaše vmícháme žlutý krém a pokrájené ovoce

- do kaše vmícháme žlutý krém a pokrájené ovoce“

- nakonec vmícháme sníh z bílků

- nakonec vmícháme sníh z bílků“

- nalijeme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme na 180°C dozlatova

- nalijeme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme na 180°C dozlatova“

- a je hotovo

- a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>