„Bramborové šišky s mákem“


„Bramborové šišky s mákem“ - jako od babičky!!! 

SUROVINY

500g brambor, 200g hrubé mouky, 1 žloutek, 1 polévková lžíce vody, sůl dle potřeby…120g mletého máku, 70g moučkového cukru…50g másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory si nejlépe večer uvaříme ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. K bramborám přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Mezitím si dáme do hrnce vařit mírně osolenou vodu, v misce si smícháme mletý mák s cukrem a na plotně si rozpustíme máslo. Když je těsto odpočinuté a voda se nám vaří (el. sporák na č.5), tak z těsta tvoříme špalíčky, které potom mezi dlaněmi vytvarujeme v šišky asi 1cm široké a dlouhé asi jako malíček. Hotové šišky házíme do vroucí vody a jakmile vyplavou, tak je děrovanou naběračkou sbíráme. Dáme do mísy a ihned promastíme troškou oleje, aby se nám pak neslepili. Na talíři podáváme posypané směsí máku s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka: Ke sladkým jídlům by se vždy měli dělat hutnější polévky jako např. dršťková, čočková, bramboračka…já tentokrát vařila gulášovku.

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: www.mimibazar.cz … Edita C. (Edulie) ID 64606

- všechny suroviny vypracujeme v těsto

- všechny suroviny vypracujeme v těsto“

- těsto necháme 20 minut odpočinout

- těsto necháme 20 minut odpočinout“

- mletý mák si smícháme s moučkovým cukrem

- mletý mák si smícháme s moučkovým cukrem“

- z těsta tvoříme špalíčky a z nich pak šišky

- z těsta tvoříme špalíčky a z nich pak šišky“

- vaříme dokud nevyplavou

- vaříme dokud nevyplavou“

...

…“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Petra Wolná napsal:

    Moc dobré. Chutnali nám všem! :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>