„Zelný salát“


„Zelný salát s mrkvičkou“ - od Blanky B.

SUROVINY

1/2 hlávky bílého zelí (může být i čínské zelí), 2 mrkve, 100-150ml vody, 1 polévková lžíce soli, 2 polévkové lžíce octa, 2 polévkové lžíce oleje (dávám olivový), 2 polévkové lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zelí si nakrouháme nebo pokrájíme na jemné nudličky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vodu, sůl, cukr, olej a ocet. Vše důkladně promícháme a jakoby v ruce vždy zmáčkneme, abychom zelí nechali „vyplakat“. Popřípadě ještě dochutíme, ale poměry zde uvedené jsou akorátní na půlku hlávky zelí.

Všem vřele doporučuji!  Je to levný a taaak dobrý salátek, ze kterého na Vás úplně skáčou vitamínky!

DOBROU CHUŤ!!!

.

- zelí si nakrouháme nebo pokrájíme na slabé nudličky

- zelí si nakrouháme nebo pokrájíme na slabé nudličky“

- přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev

- přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev“

- vše důkladně promícháme a zelí vymačkáme "necháme vyplakat"

- vše důkladně promícháme a zelí vymačkáme "necháme vyplakat"“

- když je vymačkaná takováhle šťávička, tak je salátek hotový a můžeme podávat

- když je vymačkaná takováhle šťávička, tak je salátek hotový a můžeme podávat“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

3 Responses

  1. Renáta napsal:

    Dobrý večer, chcem sa len opýtať pre upresnenie – v ktorej fáze prípravy pridávame vodu a pochutiny? Viem, že v postupe je to uvedené, ale v postupe pri obrázkoch je napísané, že kapustu mačkáme, kým pustí šťavu. Takže na obrázku je šťava z kapusty – to nie je ten nálev, tá voda so soľou, cukrom olejom? Ďakujem! :) Renáta

  2. lenka napsal:

    velmi dobre

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>