„Zelný salát s koprem“


„Zelný salát s koprem“ - fakt výborný! 

SUROVINY

…menší hlávka bílého zelí asi 1,5kg…

1/2 hlávky zelí, 50ml vody, 1 polévková lžíce octa, 1 polévková lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce sterilovaného kopru, 1/2 cibule, 3 polévkové lžíce cukru, 1/2 polévkové lžíce soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Zelí nakrouháme (dělám na V-kráječi, je to rychlovka), cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ostatní suroviny. Poté rukou vše smícháme a zelí mačkáme v dlani, aby pustilo šťávu. Tím taky zmenší svůj obsah, takže pokud jste vícečlenná rodina, tak udělejte klidně z celé hlávky zelí. Takto mačkám a míchám asi 3-5 minutek, aby zelí krásně změklo a pustilo co nejvíce šťávy. Dle chuti můžete ještě přidat třeba cukr nebo sůl, ale pokud koupíte takto velkou hlávku zelí jak píšu, tak není třeba, protože to mám vychytané…no, ale každý máme jiné chutě. :-D Pak můžeme hned podávat, ale lepší je nechat ještě dvě hodinky v lednici uležet.

Podávám buď samotný salát v misce a nebo jako oblohu na talíři.

DOBROU CHUŤ!!!

- zelí nakrouháme a cibuli pokrájíme nadrobno

- zelí nakrouháme a cibuli pokrájíme nadrobno“

- přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme a zelí mačkáme, aby pustilo šťávu

- přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme a zelí mačkáme, aby pustilo šťávu“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

...

…“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>