„Vlčický bramborový salát“


„Vlčický bramborový salát“ - podle manžela 

SUROVINY

1,5-2kg brambor vařených ve slupce, 4 natvrdo vařená vejce, 30dkg měkkého salámu, 1 sklenička Kunovjanky, 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, 4-5 větších kyselých okurek, 1 malá majonéza Hellmans, 1 smetanový bílý jogurt (150g), 1 menší cibule, 5-10dkg celeru, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a také pokrájíme na kostičky nebo na nudličky. Salám, cibuli a kyselé okurky nakrájíme na menší kostičky nebo nasekáme. Syrový celer oloupeme a nastrouháme najemno. Kunovjanku zcedíme a takto hodíme k ostatním surovinám. Všechny suroviny důkladně promícháme a přidáme hrášek, majonézu, jogurt a hořčici (hrášek a celer jsem neměla). Vše důkladně promícháme a nakonec už jen osolíme a opepříme dle chuti. Možno i přikyselit citrónovou šťávou, ale to nedělám.

Nám nechutná ta kupovaná a tvrdá sterilovaná zelenina do salátu a tak to nahrazujeme právě Kunovjankou a vždy sklidím od návštěv velkou chválu.

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

- suroviny pokrájíme, promícháme a přidáme majonézu, hořčici, jogurt a hrášek (ten jsem neměla)

- suroviny pokrájíme, promícháme a přidáme majonézu, hořčici, jogurt a hrášek (ten jsem neměla)“

- používám jedině Hellmans a Choceňský jogurt (jogurt ale klidně stačí obyčejný bílý)

- používám jedině Hellmans a Choceňský jogurt (jogurt ale klidně stačí obyčejný bílý)“

- vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem

- vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem“

DOBORU CHUŤ!!!

DOBORU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>