“Vlčická Kyselice”

01

SUROVINY

1 okurka

1 paprika

5 rajčat

½ cibule

200g měkkého salámu

3 rovné polévkové lžíce cukru

½ polévkové lžíce soli (nebo méně a dle potřeby dosolit)

2 polévkové lžíce octa

1 polévková lžíce olivového oleje

špetka mletého pepře

50-100ml vody (dle potřeby)

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento salát miluje můj manžel. Dělávala mu ho mamka a tak jsem si řekla o recept a roky mu jej dělám už já. :D Je výborný na svačinu do práce s chlebem i s rohlíkem. Salát je takový pikantnější…kyselejší, proto Kyselice.

Všechny suroviny nakrájíme na kostičky. Jen cibulku krájím na slabší nudličky. Zeleninu dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a důkladně spolu promícháme. Když se cukr rozpustí, tak ochutnáme a dle potřeby ještě většinou dosoluji. Tchýňule vždycky říká, že když mi něco nejde dochutit, tak tomu chybí sůl a má pravdu! :D

Výborný je druhý den po odležení, ale klidně se může jíst hned.

DOBROU CHUŤ!!!

01

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>