„Vlašský salát“ – rodinný recept!


„Vlašský salát“ – rodinný recept!

SUROVINY
30dkg měkkého salámu, 2 středně velké kyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1 sklenička Moravanky, 2dcl mléka, 2 polévkové lžíce hl. mouky, 1 menší majolka (250ml – ne jiná!) a dle chuti pepř, sůl a cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív sleju vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku a za stálého míchání svaříme do hustší kaše (na menším plameni nebo na el. sporáku na č. 3) a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekanými ingrediencemi a nakonec přidáme majolku. Důkladně promícháme a dochutíme dle vlastní chuti.

Manžel má radši sladší, tak dávám: 4 hrsti cukru, asi 3 špetky soli a podle toho jak ho chci mít pálivý nejlépe mletý pepř.

Je to recept od mé tchýně a nejvíce ho dávám na chlebíčky nebo i jen tak manželovi s rohlíkem do práce jako rychlou a levnou svačinu.

Moooc dobrý!!! Vyzkoušejte!!!

DOBROU CHUŤ!!!


- smícháme 200ml mléka s 2 lžicemi hladké mouky

- smícháme 200ml mléka s 2 lžicemi hladké mouky“

- tahle kvedlačka je super!!! Nenechává hrudky, vše rozmíchá.

- tahle kvedlačka je super!!! Nenechává hrudky, vše rozmíchá.“

- za stáleho míchání vaříme do zhoustnutí na el. sporáku na č. 3

- za stáleho míchání vaříme do zhoustnutí na el. sporáku na č. 3″

- uvařená "kaše" ... dáme vychladit

- uvařená "kaše" … dáme vychladit“

- zcedíme Moravanku

- zcedíme Moravanku“

- nasekáme nebo nakrájíme salám

- nasekáme nebo nakrájíme salám“

- pokrájíme Moravanku (bez feferonky!!!)

- pokrájíme Moravanku (bez feferonky!!!)“

- přidáme posekanou cibulku

- přidáme posekanou cibulku“

- a přidáme kyselé okurky

- a přidáme kyselé okurky“

- vše důkladně promícháme

- vše důkladně promícháme“

- kaše po zchladnutí zhoustne, tak se nelekejte :-))

- kaše po zchladnutí zhoustne, tak se nelekejte :-))“

- přidáme kaši a důkladně vše promícháme

- přidáme kaši a důkladně vše promícháme“

- pak přidáme teprve majolku (nejlepší zn. Hellmans) ... promícháme

- pak přidáme teprve majolku (nejlepší zn. Hellmans) … promícháme“

- dohutíme cukrem, solí a pepřem

- dohutíme cukrem, solí a pepřem“

... a je hotovo

… a je hotovo“

... chlebíčky s vlašákem před ozdobením

… chlebíčky s vlašákem před ozdobením“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>