“Maltský salát”

3

SUROVINY

4 větší rajčata

½ okurky hadovky

1ks žlutá paprika

10dkg sušených rajčat (nejlepší mají na váhu v Albertu)

1 sáček černých oliv (mají v Albertu)

1 sáček zelených oliv s papričkou

1 hlávka ledového salátu

100g balkánského sýra

2-3 polévkové lžíce tmavého balzamikového octa

2 polévkové lžíce olivového oleje

sůl dle potřeby

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento úžasný salát jsem poprvé jedla u svého bráchy Martina, když se vrátil z Malty. Říkal, že si ho tam dával v jedné restauraci a po příjezdu domů ho hned udělal. V originálu je místo balkánu ovčí sýr.

Když se salát dělám například ke grilování a vím, že ho hned sníme, tak přidávám ledový salát. Pokud ho dělám třeba do práce na svačinu, tak ledový salát nedávám, protože už není křupavý a to nám nechutná. :)

Z této dávky je obří mísa plná salátu, proto si množství upravte dle vlastní potřeby. Švagrová třeba olivy krájí na kolečka a balkán nestrouhá nahrubo, ale krájí na malé kostičky. Já olivy nechávám vcelku, abych si je vychutnala…v konečné fázi je ale božský!

Do mísy nakrájíme zeleninu…sušená rajčata krájím na menší kousky, olivy dávám vcelku a balkán strouhám na hrubém struhadle…vše spolu promícháme a dochutíme balzamikovým octem, olivovým olejem a dle chuti trochou soli. Hotový salát necháme nejméně 30 minut vychladit v lednici a můžeme podávat.
K salátu máme doma nejradši zapečené bagetky s bylinkovým máslem.

Výborná letní večeře, že? Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Ludmila napsal:

    moc dobry doporucuju

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>